Tribunal Suprem convictes Bankinter a l’acció de classe a la venda de productes de Lehman Brothers

 

 

 

 

 

 

El Tribunal Suprem ha condemnat a Bankinter la comercialització de bons, productes de preferent i estructurat de Lehman Brothers i bancs islandesos sense proporcionar als clients la informació necessària.

En la sentència, a la qual Europa Press ha tingut accés, la primera cambra del Tribunal Suprem declara que Bankinter no va poder prestar als seus clients, en el seu treball Consultiu, amb la informació adequada sobre el risc que eventualment es va materialitzar i va resultar en la pèrdua de pràcticament tota la teva inversió.

D’aquesta manera, el Suprem ha confirmat que hi havia una manca d’informació adequada per part del risc de crèdit.

Des de 2007, els compradors han adquirit tres tipus diferents de productes d’inversió comercialitzats per Bankinter: participacions en els bancs islandesos Landsbanki i Kaupthing i vincles senzills i estructurats de Lehman Brothers.

L’Audiència Provincial de Madrid va considerar la denúncia formulada pels clients que havien comprat productes emesos per bancs islandesos, ja que considerava que Bankinter no havia pogut complir l’obligació d’informar sobre els riscos dels productes Comercialitzat.

També va ordenar al banc que pagui als reclamants de Lehman Bonds bons el preu de la seva adquisició, restant l’import de la rendibilitat que se’ls va pagar per aquests productes i sumant compensació i interès legal.

Pel que fa a les obligacions estructurades de Lehman Brothers, va ordenar a Bankinter pagar el preu de compra dels productes i el seu interès legal.

L’Audiència Provincial també estableix que les quantitats obtingudes pels demandants per als quals s’estima que la reclamació es dedueixi de les quantitats a ingressar pel Banc.

Tant Bankinter com els sol·licitants van portar accions extraordinàries per infracció Processal. Totes elles han estat descartades pel Tribunal Suprem, per la qual cosa es confirma la sentència de l’Audiència Provincial de Madrid.

DESESPERADORS DE DECENAS I 2.600.000 EUROS

Les fonts de Bankinter han indicat a Europa Press que, en el seu moment, un Comitè d’advocats independents del Banc va analitzar cada arxiu de manera cas per cas per veure si el producte adequat s’havia comercialitzat amb tota la informació, donant al Banc la raó la majoria dels casos.

Des de l’entitat afirmen que el capital comès per la sentència ascendeix a 2.600.000 euros i que el nombre de reclamants és inferior a 50.

Per la seva banda, les firmes que han defensat el cas, Fieldfisher JAUSAS i Zunzunegui Abogados, han destacat que la nova jurisprudència s’aplica als inversors institucionals que van acudir a l’oferta pública d’accions de Bankia i Banco Popular.

«La importància de la sentència és que resol un cas d’acumulació d’accions individuals en una sola acció en la qual cap nul·litat es va fer equivocadament, però la responsabilitat del Banc per no complir les seves obligacions», va dir.

Font:Togas.biz