REFLEXIONS..

Mercaders i Mercadals

Al llarg dels segles, van triomfar els comerciants gota a gota, que per deixar la intempèrie, van conquerir les velles i inútils botigues dels baixos de les cases més sòlides.

Aquests afortunats comerciants, van adquirir el que hauria de ser el prestigiós nom de botiguer.

Els botiguers(i les botigueres, menys visibles) és van sentir molt satisfets de la seva victòria i ho han celebrat molts anys, ben mudats, amb les seves corbates espectaculars i pentinats amb la ratlla al mig.

Però els caigué una malvestat a sobre i passaren a una crisi demolidora perquè els envai el poder quasi omnipotent dels grans magatzems i enormes superficies que semblaven capaços de fulminara l’univers de la venda a la menuda. I aquí s’acaba el desgavell? No, senyors; no, senyores, de cap manera. Ara ja veiem com comença a dominar la situació, un altra sistema molt més poderós: la venda voladora. I les grans superficies d’aquí quartre dies, sucumbiran sota aquesta nova venda. Gràcies a internet, a l’online, als drons i altres tipus de vendes que es preparen, els fabulosos magatzems quedaran aviat anorreats. És molt difícil pronunciar la darrera paraula!