La major preocupació dels propietaris és no cobrar el lloguer

Les incidències per morositat en lloguer han crescut un 6,42% durant els cinc primers mesos de l’any, segons es desprèn de l’informe ‘La preocupació dels propietaris a patir morositat en el lloguer’ fet per Fitxer de Llogaters Morosos (FIM).

En aquest període, també ha augmentat el nombre de propietaris que té por de patir un cas de morositat en el seu habitatge de lloguer. Entre gener i maig, el nombre de propietaris amb temor a patir un cas de morositat ha crescut un 25% en comparació amb el segon semestre de 2018.

Així, tres de cada quatre propietaris temen haver de enfrontar-se a un cas de morositat en el lloguer dels seus propietaris. Per al director d’estudis i qualitat de Fitxer de Llogaters Morosos, Sergio Cardona, les mesures proteccionistes per a inquilins i la manca de possibilitats perquè els propietaris puguin pal·liar els casos de morositat en el lloguer està «donant ales als morosos professionals».

Segons FIM, el 59% dels propietaris intenta esbrinar si els inquilins que s’han interessat per la seva immoble tenen antecedents de morositat.

De fet, els documents més sol·licitats pels arrendadors són els informes de risc (27%), informació relacionada amb dades laborals (11%) i personals (3%).

Per Cardona, és normal que els propietaris vulguin comptar amb la major quantitat d’informació sobre l’inquilí, per «l’increment de la morositat i la falta de seguretat amb què compten els propietaris».

En aquest punt, Cardona també ha afegit que després de l’aprovació del reial decret llei de mesures urgents en matèria de lloguer, els propietaris han començat a buscar alternatives per prendre una decisió més informada, «arribant-se a multiplicar per quatre el nombre de sol·licituds d’informes que reben al FIM ».

Així mateix, ha assenyalat que aquests canvis legislatius han afavorit la sensació d’inseguretat entre els propietaris dels immobles. La limitació de les garanties addicionals i les mesures protectores als inquilins són els principals aspectes que «han desencadenat» la preocupació dels propietaris.

Font: EUROPA PRESS